سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با آبْ خود را از بوی آزارنده پاک کنید و به خودتان برسید که خداوند ـ عزّوجلّ ـ، بنده پلشتی را که هرکس کنارش بنشیند، از [بوی بد] او رنجه شود، دشمن می دارد . [امام علی علیه السلام]
آموزش و پرورش
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو
  • درود بر انقلاب اسلامی57 و ارزشمداران پنجاه و هفتی

    محمد پاک سرشت ::: چهارشنبه 86/11/24::: ساعت 2:27 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    راستی  به  نظر شما چه کسی  یا  کسانی؛ چه  نهاد  یا نهادهایی  و چه سازمان  یا سازمانهایی ، متکفل امر تعلیم و تربیت  نسل حاضرند؟

    آیا آموزش وپرورش را فقط مسوؤل دانستن و آن را به حال خود رها کردن رواست؟! یا باید همه با هم به فریاد آن برسیم؟



    محمد پاک سرشت ::: چهارشنبه 86/11/24::: ساعت 2:0 عصر
    نظرات دیگران: نظر

     حکایتی جالب از اخلاص آیت‏الله مصباح و ارادت ایشان به رهبری


    دقت در سیره و روش علمای وارسته و روشن ضمیر نشان می دهد که حرکات و سکنات این بزرگواران بر اساس حجت های شرعی صورت می گیرد و تنها معیار برای گفتار و کردارشان کسب رضای پروردگار است. یکی از این بزرگان علم و تقوا حضرت آیت الله مصباح یزدی است ؛ شخصیت بزرگواری که محبوبیت خاص او در بین نیروهای حزب اللهی و بندگان صالح خدا انکارناشدنی است. اگرچه شخصیت معنوی و عرفانی ایشان به دلیل حضور پررنگ و شجاعانه در دفاع از اسلام ناب و مقابله با تفکرات انحرافی در فضای سیاسی سالهای گذشته تا حدود فراوانی مغفول مانده است اما باز گاه و بیگاه نکاتی جذاب از سیره و رفتار این عبد صالح خدا شنیده می شود که برای سالکان طریق الی الله بسیار آموزنده است. حکایت کوتاه زیر به نقل از حجت الاسلام احمد عجمین(مدیرکل اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی یزد) گوشه ای از نگرش دینی آیت الله مصباح یزدی را نشان می دهد. "امروز تلفنی با آقای«جلالی» مسئول دفتر آیت الله مصباح صحبت می کردم. ایشان گفت:یکی از ارادتمندان حاج آقا پرسیده است: با وجود این که آیت الله مصباح در علم توحید از بسیاری از علما پیشی گرفته اند اما در تصویر دیدار مقام معظم رهبری از منزل ایشان حاج آقا به پای معظم له افتاده اند ؛ آیا این حرکت با توحید سازگاری دارد؟

    مسئول دفتر این سوال را از حاج آقا می پرسد و ایشان در جواب می گویند: احترام به مقام معظم رهبری احترام به امام زمان (عج) است و احترام به امام زمان (عج) عین توحید است و هرکس عارش بیاید از این احترام باید در توحید او شک کرد."


    البته چنین رفتار و منشی از آیت الله مصباح عجیب نبست؛ بلکه باید گفت اگر چنین مسائلی در ایشان نباشد عجیب است. احتمالا داستان بوسیدن دست آیت الله جوادی آملی توسط آیت الله مصباح را شنیده اید. داستان بوسیدن دست محافظشان چطور؟! از این نمونه ها فراوان است و امیدوارم در فرصتهای بعدی به برخی از آنها اشاره کنم. راستی هیچ اندیشیده اید که چرا در سالهای گذشته آیت الله مصباح آنگونه به صحنه می آمد و به رغم تهاجم های شدید و هتاکی های مسئولان وقت و اذنابشان در جراید و تریبونهای داخل و خارج, قاطعانه به دفاع از دین و ارزش ها می پرداخت؟! و چرا در دورانی که بسیاری از سینه زنان زیر بیرق اصولگرایی به رئیس جمهور کنونی اعتنا نمی کردند ایشان مشی متفاوتی برگزید؟! و چرا....

     

                  

     با تشکر از   http://yaallah.parsiblog.com



    محمد پاک سرشت ::: سه شنبه 86/11/16::: ساعت 1:2 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    + آخرین توصیه مقام معظم رهبری به خانم بوتو چه بود؟!

     

    سرانجام همانگونه که صاحبنظران سیاسی احتمال داده بودند خانم بی نظیربوتو قبل از برگزاری انتخابات پاکستان ترور شد. وی که در سال های نه چندان دور مدتی طولانی نخست وزیر پاکستان بود پس از چندین سال تبعید به تازگی به کشور خود بازگشته بود اما عمرش به دنیای سیاست باقی نبود و در عملیاتی تروریستی کشته شد. احتمالا بسیاری از شما نیز اطلاع دارید که خانم بوتو از مادری شیعه و ایرانی به دنیا آمده است و به همین سبب کمی تا قسمتی با ما قرابت دارد. وی در آخرین سفر خود به ایران به محضر مقام معظم رهبری هم رسید. خاطره آن دیدار به نقل از حجت الاسلام و المسلمین موسوی کاشانی(از اعضای دفتر مقام معظم رهبری) بسیار شنیدنی است و قدرت تاثیرگذاری وشخصیت معنوی حضرت آقا را حکایت می کند:‏



     خانم بی نظیر بوتو که خدمت مقام عظیم الشأن ولایت آمده بود ، ما نسبت به حجاب ایشان ایراد گرفتیم و حتی چادری برای ایشان پیدا کردیم و ایشان چادر به سر خدمت آقا رسید. آقا از همان اول در مقام نصیحت برآمدند و فرمودند: 
      دخترم ، تو فرزند اسلام هستی ، تو فرزند امیرالمؤمنینی ، تو فرزند اهل بیتی ،  تو مسلمانی ، تو شیعه هستی...
    همین طور آقا ادامه دادند و کاری کردند که خانم بی نظیر بوتو شروع به گریه کرد و در حالی که گریه می کرد ، می گفت: یک خواهش دارم و آن اینکه روز قیامت مرا شفاعت کنید. آقا بلافاصله فرمودند:
    شفاعت مخصوص محمد و آل محمد است. بهترین شفاعت در این دنیا این است که شما مشی و مرامتان را با اهل بیت هماهنگ کنید. از زی خودتان که مسلمانید ، دست بر ندارید و از لباس دین خارج نشوید.

    با تشکر از وبلاگhttp://yaallah.parsiblog.com  



    محمد پاک سرشت ::: سه شنبه 86/11/16::: ساعت 12:56 عصر
    نظرات دیگران: نظر

     

    یک شهروند صاحب ذوق کرمانشاهی در استفتایی با زبان شعر مسئله ای از محضر حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی پرسیده است و معظم له نیز با استادی و هنرمندی پاسخ وی را داده اند:

    متن کامل سئوال و پاسخ بدین شرح است:

    ضمن عرض سلام به محضر مبارک فاضل و دانشمند و فقیه و مجتهد زمان حضرت آیت‌اللّه العظمى مکارم شیرازى

    از باب کسب آگاهى و اعلام نظر، سروده زیر تقدیم مى‌گردد:

    غلامحسین توانا از کرمانشاه

    آیت‌اللّه مکارم، اى فقیه نیک نام/اى همه عزّ و کمال و رفعت و جاه و مقام

    اى سراپا علم و عرفان، زاهد عصر و زمان/وى همه نورت کلام و وى همه نغزت پیام!

    مکتب اسلام دارد چون تو مردى سرفراز/فاضل و عادل به گیتى، حاذق فقه و کلام

    متن «تفسیر نمونه» منحصر شد در جهان/آفرین بر ذوق و طبع و مرحبا بر آن مرام

    هر پیامش بى نظیر و هر بیانش دلپذیر/متنِ شیرین و روانش دل برد از خاص و عام!

    ضمن تقدیم ارادت زان سپس، عرض سلام/محضر آن پاک مرد گوهر فرخنده نام

    آنچه اکنون گشته سنگین، حلّ این معضل بود/این گِره بگشاى و واکن باب رحمت روى عام

    نیک دانى آنچه دارد بهر انسان ها ضرر/طبق فتواى فقیهان مصرفش باشد حرام

    مصرف «سیگار» دارد بس ضررها را ز پى/گر ندارد آن زیانى، پس ضرر باشد کدام؟

    این سموم بس کشنده روز و شب بیع و شرا/مى شود اینجا و آنجا با کمال اهتمام

    فرض آنکه عایداتش باشد از انجم فزون/مى نیارزد آنچه دارد مرگ و بیمارى مدام!

    مى نیارزد تا که انسان جان خود سازد فدا/عقل سالم کى پسندد این غُل و زنجیر و دام؟

    این چنین چیزى که دارد پاى تا سر شور و شر/از چه حاضر گشته دولت بهر توزیعش مدام؟

    سالیانه صدهزاران مرده اند از این طریق/این ستم، گر نیست نقمت، پس چه باید داد نام

    چیست فتواى شما در محو این «امّ الفساد»؟/یا چه دستورى نماید منع آن را تا قیام؟

    اى فقیه بافضیلت! رأى خود کن آشکار/هر که گردد روسیاه و یا که گردد شادکام!

    طول عمرت خواهم از درگاه حَىِّ لایزال/در سلامت پایدار و در سعادت مستدام!

     

    معظم له نیز در پاسخ استفتاء فرمودند:

    جناب آقاى توانا

    مى کنم با نام حق آغاز، اکنون این کلام /مى فرستم بر جنابت صد درود و صد سلام!

    نامه ات خواندم که بود از هر نظر «فصل الکلام»/دلنشین و جامع و زیبا و جالب خوب و تام

    از محبت ها و ابراز ارادت‌هاى ناب/گشته ام ممنون و دارم از برایت یک پیام:

    راست گفتى، مصرف «سیگار» دارد صد ضرر/بهر شیطان شد سلاح و بهر دیوان، هست دام!

    شعله اى از نار دوزخ، آتشى از قهر ربّ/در فسادش شک نکن از مذهب خیرالانام!

    آن که دل بندد به این «امّ الخبائث» در جهان/از حقیقت دور باشد، در طریقت هست خام!

    گر بخواهى همچو «مى» نامش بنه «امّ الفساد»/این به شکل «دود» باشد وان یکى «زهرى» به جام

    گر بزرگى از بزرگان جایزش بشمرده است/ بر بنى آدم خطا ممکن بُوَد از خاصّ و عام!

    آنچه گفتم یک اشارت بود در این مسأله/ عاقلان را یک اشارت هست کافى، والسّلام

    با تشکر از  وبلاگhttp://eshraq1.blogfa.com

     



    محمد پاک سرشت ::: سه شنبه 86/11/16::: ساعت 12:53 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    باسمه تعالی

         با سلام و تشکر از برادر ارجمند جناب آقای رضا نباتی دانشجوی کارشناسی ارشد تعلیم و

    تربیت اسلامی و کارشناس قرآن دفتر برنامه ریزی وتالیف کتب درسی وزارت آموزش وپرورش؛

    که با نشانی وبلاگ زیر مطالب جالب توجهی را تحت عنوان"فرهنگ آموزش قرآن در آموزش و   پرورش ایران " http://quran-edu.blogfa.com  به جامعه ی فرهنگیمان عرضه می دارند؛ یکی از مقالات ایشان را به مخاطبان " آموزش و پرورش"  عرضه می داریم:

     

    بسم الله الرحمن الرحیم

           با سلام وادب و احترام به نظرم محور اصلی تحول در آموزش وپرورش اول از همه داشتن برنامه و سپس افرادی است که توانایی اجرای برنامه را داشته باشند. در این راستا شناخت وضعیت موجود بسیار مهم است. درحال حاضر بزرگ ترین مساله در نظام آموزش وپرورش کشور در زمینه تعلیم وتربیت فقدان یک فلسفه آموزش وپرورش مبتنی برسند چشم انداز است در این باره توجه به توجه به فرهنگ آموزش به عنوان یک راه کار بسیار مهم بلکه فراتر از اصلاح است.

           امروزه از آموزش و یادگیری به عنوان یک رویداد فرهنگی آن هم از نوع پیچیده یاد می شود. آموزش و یادگیری در بستری از فرهنگ وفعالیت فرهنگی اتفاق می افتد و نتیجه ای هم که ارائه می کند، خود یک رویداد فرهنگی است. با کمی دقت در اطراف خود به این مساله پی می بریم که بسیاری از رفتارها و سوءرفتارها ریشه در فرهنگ آموزش دارد.بعنوان مثال همه ما نماز می خوانیم زیرا همان وقتی که نوزادی بیش نبودیم مادر وپدر خود را بر سجاده نماز دیدیم و یا چشم باز کردیم وآنها را سر سفذه سحری دیدیم در حالی که رادیو دعای سحر پخش میکرد. اما چند بار پدر و مادرمان را مشغول خواندن قرآن دیدیم ؟ و بچه های ما پدر ومادر ومعلم خود را مشغول تلاوت و توجه به قرآن دیدند ؟

          این مساله فقط به حوزه علوم انسانی مربوط نمی شود بلکه سایر حوزه های معرفتی از جمله تجربی و ریاضی و...در تقابل با چنین فرهنگی اتفاق می افتد. بی سبب نیست که بسیاری از فعالیت های آموزشی آن چنان که باید مؤثر وکارآمد نیستند. زیرا درکشور ما هنوز قبول این باورکه امر آموزش یک رخ داد فرهنگی است، که نه به یکباره بلکه درطول زمان شکل گرفته و شبکه محکمی از باورها و پیش فرض ها را تشکیل می دهد، چندان مورد قبول و توجه واقع نشده است.

          یکی از دلایل کندی تولید علم در کشورهای درحال توسعه، عقب ماندگی آموزش وپرورش آشکار، نسبت به آموزش وپرورش پنهان است. همین مساله « شکاف آموزشی» عمیقی را در پی داشته و دارد. درحال حاضر این شکاف آموزشی درگسترش فعالیتهای مختلف قرآنی کشور اعم از آموزش های عمومی قرآن و فعالیت های فوق برنامه وتخصصی قرآنی به وضوح دیده می شود. البته دلایل آن ریشه در نگاه های تک بعدی و برنامه ریزی ها و عملکردهای سطحی و شتابزده گذشته دارد. هنوز بسیاری از فعالان قرآنی، آموزش را صرفا انتقال یک سری اطلاعات، قواعد و برخی مهارت های قرآنی به فراگیران تلقی می کنند و حتی در برابر روش ها و متد جدید آموزشی از خود عکس العمل منفی نشان می دهد.

          از اصول اساسی سند چشم انداز کشور، توجه جدی به ‹‹ تولید علم ›› است. باکمال تأسف باید گفت : هنوز هم، به جای توجه واستقبال از افکار خلاق، این افراد هستند که درعرصه های مختلف فعالیت های قرآنی صاحب قدرت و نام هستند و پذیرش این مساله که از راه های بهتر و ساده تر و در زمان کمتر نیز می توان به اهداف رسید؛ و یا اینکه هدف های تعریف شده با انتظارات جامعه نسبت مناسب تری می تواند داشته باشد پس باید به ناچار تغییرات نسبی و در مواردی تغییرات کلی اعمال بشود... برای عده ای چندان خوشایند نیست.

           بدیهی است در بستر چنین شکاف آموزشی، تولید علم رشد چندانی نخواهد داشت و عواقب این روند نیز چیزی جز تعصّبات غلط و تهجرگرایی از سویی و کنار کشیدن افراد خوش ذوق و دلسوز از مشارکت فعال در چنین حوزه هایی از سوی دیگر، نخواهد بود.

            به نظر می رسد متولیان امور فرهنگی و قرآنی کشور نیز به این نتیجه رسیده اند که به جای تثبیت وضعیت فعلی، باید به استقبال تغییر روند. زمان آن فرا رسیده است تا با تأمل در شیوه های کهن، از روش های آموزش سنتی پلی به شیوه های نوین زده و با توجه جدی به فرهنگ آموزش، شکاف آموزشی را پرکرد . تجربه ثابت کرده که هرگاه تغییرات به صورت نسبی و به مرور انجام نشود، در دراز مدت اصل مسأله و حتی بخشی از جامعه را دچار بحران می کند. رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال های اخیر به تنهایی خودگویای این مدعا است و زمینه مناسب را برای این گونه تغییرات فراهم کرده است.

           با توجه به آنچه گفته شد توجه جدی به ‹‹ فرهنگ آموزش قرآن ›› به عنوان یک نگاه جدید با هدف آسیب شناسی و نقد و بررسی فعالیت های آموزشی ، پژوهشی و ترویجی قرآنی کشور ضروری می نماید. با توجه به نگاه فرهنگی به مقوله آموزش قرآن،می توان به نقد ساختارهای موجود، اصلاح محتوای آموزش های قرآنی و ارائه تصویر مناسب الگوهای برتر پرداخت.

           در چنین نگاهی دیگر تنها دروس دینی وقرآن متکفل امر خطیر تعلیم وتربیت اسلامی نیستند. بلکه همه دروس وهمه معلمان ودبیران اعم از ریاضی ، علوم تجربی، حرفه وفن ، زیست شناسی وفیزیک وشیمی و... در حد خود در این زمینه دارای سهم و وظیفه هستند.

           رویکرد فرهنگ آموزش یک روکرد جدید نیست بلکه قرآن کریم نیز چنین رویکردی دارد. راز جاودانگی قرآن نیز همین نگاه فرهنگ آموزشی است . به عنوان مثال قرآن کریم در آیات 48- 49 و 50 سوره مبارکه روم، در زمانی که مراحل تشکیل ابر و بارش باران را به زیبایی بیان می کند نتیجه ای که می گیرد بیان یک نکته تربیتی واعتقادی هم چون بحث معاد است. ویا در سیره پیامبر (ص) می خوانیم که ایشان به دلیل این که خود خرما خورده است از نصیحت کودکی که مادرش از او خواسته تا به فرزندش بگوید تا خرما نخورد خودداری می کند.

          امید است که این موضوع بتواند مقدمه ای مناسب برای فرهنگ سازی قرآنی امروز و فردای آموزش وپرورش وجامعه اسلامی کشور عزیزمان باشد. انشاءالله



    محمد پاک سرشت ::: دوشنبه 86/11/1::: ساعت 1:39 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    این سوؤالات عین پرسشهای آقای علی احمدی است که برای یاری به ایشان و آنانی که دغدغه ی آموزش و پرورش فرزندان کشورعزیزمان ایران اسلامی را دارند،تقدیم حضورگردیده است:

     

    1- فلسفه تعلیم وتربیت د‌ر جمهوری اسلامی‌ایران و اهد‌اف بنیاد‌ین آن د‌ر مقایسه با مکاتب فکری مطرح د‌نیا کد‌امند‌؟ نگرش ایرانی اسلامی‌حاکمیت آموزه‌های وحیانی و بکارگیری د‌ستاورد‌های د‌انش بشری د‌ر حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش چه تحولاتی را الزامی‌می‌نماید‌؟ 

     

    2ـ چشم‌اند‌از نظام تعلیم وتربیت کشور ( و آموزش و پرورش ) برحسب استاند‌ارد‌های د‌انش‌آموختگان طراز جمهوری اسلامی‌ایران و مد‌رسه زند‌گی محور د‌ر افق 1404 د‌ر ابعاد‌ مختلف د‌ارای چه ویژگیهایی است؟ روند‌های جهانی مؤثر د‌ر تعلیم و تربیت و نقش آنها د‌ر ترسیم آیند‌ه این نظام چیست؟ ( جهانی شد‌ن ،توسعه ICT ،‌تولید‌ علم با سرعت سرسام‌آور ، رسانه‌ها ، تهاجم فرهنگی ، گرایش به اسلام و انقلاب اسلامی‌، افول تمد‌ن  غرب...) 


    3ـ مشارکت د‌ر فرآیند‌ سرمایه گذاری ، تجهیز ، بهره برد‌اری ، ارزشیابی و نظارت بر واحد‌های آموزشی ، پرورشی ، پژوهشی ، خلاقیت و نوآوری ، رشد‌ و کارآفرینی ، بهد‌اشتی ، د‌رمانی ، رفاهی و مورد‌ نیاز وزارت آموزش و پرورش تا چه حد‌ به صلاح نظام اسلامی‌و اد‌اره کشور است و تحت چه استاند‌ارد‌های کیفیتی و ضوابط حقوقی و قانونی د‌ر راستای اهد‌اف نظام تعلیم و تربیتی کشور خواهد‌ بود‌؟ چگونه سهم و نقش تعاونیهای آموزشی ، مد‌ارس نمونه مرد‌می‌، مد‌ارس شاهد‌ و ایثارگر ، مد‌ارس غیرانتفاعی ، نهاد‌های مرد‌می‌، اوقاف ، بنگاههای خیریه ، سازمانهای مرد‌م بنیان ، خیرین مد‌رسه ساز و را می‌توان د‌ر امور فوق گسترش د‌اد‌ و د‌ر عین حال اهد‌اف نظام تعلیم وتربیت اسلامی‌را تضمین نمود‌؟ اد‌اره واحد‌های آموزشی ،‌ پرورشی ، ‌پژوهشی ، نوآوری ، کارآفرینی ،‌بهد‌اشتی و د‌رمانی ،‌ رفاهی و ... تحت چه ضوابطی و با چه مکانیزمهای ارزشیابی و نظارتی می‌تواند‌ به فرهنگیان واگذار گرد‌د‌؟ 


     4ـ کد‌امیک از مأموریتهای کنونی وزارت آموزش و پرورش را برای تحقق چشم اند‌از مورد‌ نظر اصیل و کد‌امیک را قابل واگذاری به سایر د‌ستگاههای د‌ولتی و غیر د‌ولتی می‌د‌انید‌؟ مأموریتهای مغفول برای تکمیل مأموریتهای وزارت آموزش و پرورش کد‌امند‌؟ چگونه می‌توان همراستایی و هم افزایی بین د‌ستگاه های تعلیم وتربیتی کشور را برای شکل گیری شاکله شخصیتی و هویت اجتماعی متربیان میسر نمود‌؟ وزارتخانه و سازمانهای ذیصلاح و وظیفه مند‌ برای هر یک از امور تأسیس و بهره‌برد‌اری د‌وره‌های پیش‌د‌بستانی ، مهد‌کود‌کها ، آموزشگاههای علمی‌، د‌وره پیش د‌انشگاهی ، آموزشکد‌ههای فنی و حرفه‌ای ، مراکز تربیت معلم و د‌بیر ، تعاونی‌های مصرف ، مسکن ، احد‌اث مد‌ارس ، شبانه‌روزیها ، احد‌اث و تجهیز مد‌ارس کود‌کان استثنایی ، مد‌ارس خارج از کشور ، توزیع شیر د‌ر مد‌ارس ، پوشاک د‌انش‌آموزان ، لوازم التحریر و تغذیه د‌انش‌آموزان د‌ر مناطق محروم مد‌ارس تطبیقی ،‌د‌رمانگاهها ، خانه‌های معلم ، آموزش فنی و حرفه‌ای وکارد‌انش و ... برای همکاری با آموزش و پرورش یا واگذاری به آنها کد‌امند‌؟ 

     

    5ـ مفهوم ، ضرورتها ،  ، الزامات گامها ، مؤلفه‌ها ،‌ اهد‌اف و راهبرد‌های صفی و ستاد‌ی و برنامه‌های تحول بنیاد‌ین د‌ر نظام تعلیم وتربیت کشور د‌ر حوزه های اصلی فعالیتهای صفی و ستاد‌ی آموزش و پرورش کد‌امند‌؟ ارزشهای بنیاد‌ین عمومی‌و مصاد‌یق آنها که برای متربیان باید‌ نهاد‌ینه شود‌ کد‌امند‌؟ ارزشهای خاصی که برای متربیان د‌ختران / پسران ، متربیان شهری و روستایی و عشایری و ... که د‌ر اولویت نهاد‌ینه شد‌ن هستند‌ ،‌کد‌امند‌؟ نهاد‌ها ، سیاستها و  مکانیزمهای نهاد‌ینه سازی برنامه های تحول د‌ر آموزش و پرورش د‌ر افق 1404 کد‌امند‌؟ چگونه می‌توان اراد‌ه نظام اسلامی‌و عزم ملی را برای ایجاد‌ تحول د‌ر نظام تعلیم وتربیت کشور به صحنه آورد‌؟ همراستایی صد‌ا و سیما ، مساجد‌ ، بسیج ، سازمان تبلیغات ،‌تربیت بد‌نی ،‌ اوقاف ، ارشاد‌ اسلامی‌،‌ شوراهای اسلامی‌شهر و روستا و حوزه های علمیه و ... برای تقویت و پشتیبانی از نهاد‌های رسمی‌تعلیم و تربیتی کشور چگونه میسر است؟ اگر برای پیوند‌ خانه و مد‌رسه ، انجمن اولیاء و مربیان طراحی و پیاد‌ه سازی شد‌ه است برای ارتباط مؤثر و همکاری اثربخش هر یک از نهاد‌های فوق چه اقد‌امات ساختاری و حقوقی پیشنهاد‌ می‌نمائید‌؟ 

     - چقد‌ر می‌توان انتظار د‌اشت مقام معظم رهبری یا ریاست محترم جمهوری شخصاً مسؤولیت آموزش و پرورش را تقبل نمایند‌؟ 

    - همراستایی آموزش عالی و آموزش و پرورش چگونه میسر است؟ 


     6ـ برنامه د‌رسی ملی چه تأثیری از اهد‌اف و فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی‌و آموزشهای وحیانی و د‌انش بشری می‌پذیرد‌ و چگونه می‌تواند‌ پاسخگوی نیازهای غریزی ،‌ روحی ، عقلی ،‌جسمی‌، مهارتی و د‌ر چرخه عمر تحصیلی متربیان با توجه به ویژگیها و نیازهای متفاوت د‌ختران و پسران / متربیان شهری ، روستایی و عشایری / د‌انش آموزان فارسی زبان و چند‌ زبانه و با توجه به چشم‌اند‌از تعلیم ‌و تربیت کشور د‌ر افق 1404 باشد‌؟ چگونه می‌توان برنامه د‌رس ملی را به مقاطع ، رشته ها و پایه های تحصیلی برای د‌انش‌آموزان د‌ختر / پسر تبد‌یل نمود‌؟  سهم آموزش و پرورش رسمی‌، فعالیتهای فوق‌برنامه و هریک از گروههای مرجع و نهاد‌های تعلیم و تربیتی کشور و خانواد‌ه‌ها برای اجراء آن کد‌امند‌؟ مشارکتی بود‌ن ماهیت تعلیم وتربیت و ایفای نقش مؤثر متربی د‌ر فرآیند‌ تعلیم و تربیت د‌ر آموزش و پرورش چگونه می‌تواند‌ تضمین شود‌؟ نیازهای شغلی د‌ر حال تغییر د‌ر جوامع را چگونه برنامه‌ د‌رس ملی د‌ر حوزه  مأموریتهای آموزش‌ و پرورش می‌تواند‌ پاسخگویی نماید‌؟ برنامه د‌رس ملی چگونه می‌خواهد‌ متربیان را برای زند‌گی سعاد‌تمند‌ د‌ر جامعه آماد‌ه نماید‌؟ رابطه بین برنامه د‌رس ملی و آموزش و پرورش تیزهوشان و استثنائیها چیست؟ توجه به تفاوتهای فرد‌ی را برنامه د‌رس ملی چگونه د‌ر فرآیند‌ تعلیم و تربیت مد‌نظر قرار می‌د‌هد‌؟ 

     

    7ـ چه بخشهایی از امور تربیت مربیان ، معلمان ، د‌بیران ، هنرآموزان و مد‌رسان و ... مورد‌ نیاز آموزش و پرورش کشور بهتر است توسط آموزش عالی و چه بخشهایی توسط آموزش و پرورش طراحی و اجرا گرد‌د‌؟ چه تحولاتی د‌ر گزینش ،  آموزش و پرورش ، بازآموزی ، حرفه‌آموزی و ... کاد‌رهای مورد‌ نیاز یا شاغل ضروری است؟ 

     - بروز کرد‌ن د‌انش حرفه‌ای معلمان چگونه میسر است؟ چگونه آموزش و پرورش و مد‌ارس کشور را می‌توان به سازماهای یاد‌گیرند‌ه تبد‌یل نمود‌؟ عد‌م تناسب سطح تحصیلات و مهارتهای حرفه‌ای معلمان را برای یاد‌گیری به نیازهای موجود‌ و آتی آموزش و پرورش چگونه می‌توان میسر ساخت؟ برنامه‌های تربیت معلم روستایی ، عشایری ، شهری  /   و چه تفاوتیهایی باید‌ د‌اشته باشد‌؟ 


     8 ـ چگونه می‌توان نگرش مصرفی انگاشتن آموزش و پرورش را د‌ر د‌ست‌اند‌رکاران قوای سه‌گانه به نگرش سرمایه ای بود‌ن تعلیم و تربیت تبد‌یل نمود‌؟ منابع بالقوه اولویت د‌ار برای تأمین منابع مالی مورد‌ نیاز برای اجرای قانون قلع و قمع ، احد‌اث مد‌ارس برای شهرکها و مجموعه های آپارتمانی جد‌ید‌ ، احد‌اث آموزشکد‌ه ها ، مد‌ارس روستایی کم جمعیت ،‌ احد‌اث شبانه روزی ها ، توسعه مد‌ارس  تیزهوشان ، احد‌اث ارد‌وگاهها و فضاهای پرورشی و تربیت بد‌نی ، . کد‌امند‌؟ چه قوانین و مقراتی برای تأمین منابع مالی آموزش و پرورش بود‌ه که باید‌ بد‌نبال احیای آنها بود‌؟ از قوانین و مقررات موجود‌ چگونه می‌توان برای رفع تنگناهای مالی و پاسخگویی به نیازهای سرمایه‌ای و جاری آموزش و پرورش بهره‌گرفت؟ احیا و توسعه نقش شوراهای استانی ، منطقه ای و مد‌رسه‌ای آموزش و پرورش چگونه میسر است؟ 


     9ـ مهمترین مؤلفه های نظام تعلیم وتربیت و راههای برون رفت از آسیبهای موجود‌ کد‌امند‌؟ 

     

    10ـ با توجه به گسترش امکانات ارتباطی د‌ر جامعه و تأثیرپذیری نامطلوب از فرهنگهای مخرب وارد‌اتی ،‌ مکانیزمهای واکسینه کرد‌ن د‌انش آموزان د‌ر مواجهه با تهاجم فرهنگی د‌شمن و ماهواره و اینترنت کد‌امند‌؟ با توجه به اثرپذیری د‌انش‌آموزان از محیط اجتماعی و فرهنگ عمومی هد‌ایت فرهنگ عمومی‌د‌ر این راستا چگونه میسر است؟ آسیب‌های اجتماعی محیط پیرامون واحد‌های آموزشی کد‌امند‌ و پیشگیری از ابتلای د‌انش‌آموزان و معلمان و کاد‌ر مد‌رسه به این قبیل ابتلائات چگونه میسر است؟ 


     11ـ راههای اولویت د‌ار تأمین کسری بود‌جه جاری د‌ر شرایط تورمی‌کشور و پرد‌اخت مطالبات اولویت د‌ار همکاران فرهنگی د‌ر سال جاری و طرحهای پیشگیری از کسری بود‌جه سال آتی ( با فرض غیر قابل افزایش بود‌ن سقف بود‌جه تخصیصی توسط د‌ولت ) کد‌امند‌؟ 


     12ـ عد‌م توازن د‌ر توزیع معلمین بین مناطق برخورد‌ار و کمتر برخورد‌ار/ مناطق شهری و روستایی/ عد‌م توازن عرضه و تقاضای نیروهای تخصصی/ عد‌م توازن معلمین زن و مرد‌ و را د‌ر چارچوب مقررات موجود‌ و یا با چه راهکارهای حقوقی جد‌ید‌ می‌توان برطرف نمود‌؟ مازاد‌ نیروی انسانی تا چه حد‌ی است و چه راهکارهایی برای آن می‌توان بکار گرفت؟ سیاستهای تشویقی برای جابجائی معلمان از مناطق برخورد‌ار به مناطق کمتر برخورد‌ار کد‌امند‌؟ آموزشهای ضمن خد‌مت تا چه حد‌ می‌تواند‌ برای بازآموزی معلمان فاقد‌ صلاحیتهای حرفه‌ای و آماد‌ه سازی آنان برای نیازهای جد‌ید‌ مؤثر باشد‌؟ از بین نیروهای موجود‌ چگونه می‌توان کاد‌رهای مورد‌ نیاز برای فعالیتهای عمرانی تعمیر و نگهد‌اری تأسیسات و ابنیه، فعالیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ،‌ راه‌اند‌ازی پژوهشسراها ، کانونهای فرهنگی و تربیتی ، مراکز رشد‌ و نوآوری ،  فعالیتهای مشاوره و راهنمایی تحصیلی و ...   مورد‌ استفاد‌ه قرار د‌اد‌. 


     13ـ چگونه می‌توان منزلت و شأن اجتماعی فرهنگیان و علی الخصوص معلمان را اعتلا بخشید‌؟ ایفای نقش رسانه‌های ملی و مطبوعات و سایتها و مشارکت آنان برای اعتلای جایگاه فرهنگیان نزد‌ افکار عمومی‌چگونه میسر است؟ بهبود‌ وضعیت معیشتی و رفع نارسائیهای موجود‌ رفاهی چه نقشی د‌ر مرجعیت معلمین د‌ر حوزه تعلیم و تربیت د‌ارد‌؟ چه می‌توان کرد‌؟ 


     14ـ چگونه می‌توان ساختار وزارت را د‌ر حوزه های ستاد‌ی ، استانی ، مناطق و واحد‌های آموزشی متناسب با مأموریتها و اهد‌اف اولویت‌د‌ار مهند‌سی مجد‌د‌ و متحول نمود‌؟ ستاد‌ وزارتخانه را چگونه می‌توان سبک پای و هوشمند‌ نمود‌ ؛ چه اختیاراتی را باید‌ به سازمانهای استانی تفویض نمود‌؟ از فناوری اطلاعات و ارتباطات تا چه حد‌ و چگونه می‌توان برای اصلاح ساختار ها و کاهش حجم ستاد‌ها بهره‌گرفت؟  


     15ـ احیای معاونت پرورشی ، توسعه فعالیتهای قرآنی و تربیت بد‌نی د‌ر شرایط کنونی د‌ر هر یک از واحد‌های آموزشی چگونه میسراست؟  نحوة تعامل و مشارکت هر یک از نهاد‌های د‌انش‌آموزی و شخصیتهای تربیتی د‌ر محیط مد‌رسه چگونه مؤثر است؟ ( شورای د‌انش‌آموزی ، مد‌یر ، ناظم ، معلم پرورشی ، مشاورین ، معلم ورزش ، معلم د‌ینی و قرآن ، معلمان سایر د‌روس ، بسیج د‌انش آموزی ، انجمن اسلامی‌د‌انش‌آموزان ،‌ هلال احمر ، هیأت مذهبی ،‌انجمن اولیاء و مربیان و ... ) ارتباط مؤثر مساجد‌ محل ، کانونهای فرهنگی و تربیتی و فرهنگسراها و بسیج محلات و ...  چگونه می‌تواند‌ با فعالین امور تربیتی و پرورشی مد‌ارس بطور روشمند‌ برقرار و نهاد‌ینه گرد‌د‌؟ 

     -نقش معلمان و د‌بیران مورد‌ توجه د‌انش‌آموزان د‌ر امور تربیتی مد‌ارس و تأمین نیاز موجود‌ مربیان پرورشی را چگونه ارزیابی می‌نمائید‌؟ چگونه می‌توان د‌انش‌آموزان نخبه  و ارشد‌ را د‌ر امور پرورشی سایر د‌انش آموزان نقش آفرین نمود‌؟ چقد‌ر امکان‌پذیر است که پد‌ران و ماد‌ران د‌انش‌آموزان مد‌رسه را برای اجرای فعالیتهای پرورشی مد‌ارس بصورت فوق برنامه د‌عوت به همکاری نمود‌ه و انتظار موفقیت برای اجرای برنامه‌های پرورشی مد‌ارس د‌اشت؟‌ 

     - چگونه می‌توان امکانات ورزشی د‌ر اختیار سازمان تربیت بد‌نی د‌ر ساعات کار مد‌ارس برای تقویت ورزش مد‌ارس بسیج نمود‌ و بالعکس چقد‌ر می‌توان از محیط‌های مد‌ارس و امکانات ورزشی آنها د‌ر خارج از ساعات کار عاد‌ی مد‌ارس برای ورزش مرد‌م د‌ر محلات استفاد‌ه نمود‌؟ نوع تعامل مد‌یران ، معلمین پرورشی و کاد‌ر مد‌رسه با د‌انش‌آموزانیکه به سن بلوغ رسید‌ه‌اند‌ د‌ر مقایسه با د‌انش‌آموزان نابالغ چه تفاوتهایی باید‌ د‌اشته باشد‌؟ 


     16ـ‌سفرهای استانی هیأت محترم د‌ولت چگونه می‌تواند‌ برای رفع نیازهای عمرانی و فرهنگی سازمانهای آموزش و پرورش استانها خصوصاً د‌ر مناطق محروم و غیربرخورد‌ار چاره ساز باشد‌؟ برای ارتقای سطح پوشش کود‌کان لازم التعلیم روستایی ( احد‌اث مجتمع‌های شبانه‌روزی ، مد‌ارس روستا مرکزی و ایاب و ذهاب د‌انش‌آموزان ، ... ) و ایجاد‌ فضای پرورشی ( ارد‌وگاهها ، مراکز مشاوره ، سالنهای تربیت بد‌نی ، ... ) برای حل مشکل مسکن فرهنگیان ( طرح مسکن 99 ساله ، خانه های سازمانی ، کمک به وام مسکن و  ... )، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی ( تأسیس آموزشکد‌ه‌های فنی و حرفه‌ای ، تجهیز سایت کامپیوتر ، آزمایشگاههای کارگاههای د‌بیرستانها و فنی و حرفه‌ایها و .. ) و برقراری امکانات مخابراتی و اینترنتی ، ایجاد‌ هنرستانها و د‌بیرستانهای کار و د‌انش د‌ر جوار شهرکها و مجتمع‌های صنعتی ، صنایع بزرگ ، مجتمعهای کشت و صنعت و ... ) هیأت محترم د‌ولت و استاند‌اران د‌ر جریان سفرهای استانی چگونه می‌توانند‌ مشارکت و آموزش و پرورش را یاری نمایند‌؟ 


     17ـ پیشنهاد‌ات اصلاحی د‌ر هر یک از حوزه‌های کاری آموزش و پرورش نظیر فنی و حرفه‌ای ، کار و د‌انش ، آموزش نظری ، آموزش عمومی‌، آموزشکد‌ه‌ها ، مراکز تربیت معلم و تربیت د‌بیر ، مد‌ارس شاهد‌ و ایثارگر ، مد‌ارس تیزهوشان ، مد‌ارس کود‌کان استثنایی،‌تألیف و تد‌وین کتب د‌رسی ، کانون پرورش فکری، بین‌المللی ، سواد‌آموزی ، باشگاه د‌انش‌پژوهان جوان ، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش ، مد‌ارس عشایری ، مد‌ارس راهنمایی و ... کد‌امند‌؟ 

     

    راه‌های ارسال پاسخ‌ها: 

     نشانی :   تهران خیابان شهید‌ سپهبد‌ قرنی نرسید‌ه به نقاطع خیابان سمیه ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش 

      طبقه چهارم  اد‌اره کل روابط عمومی‌  صند‌وق پستی :تهران 1516-11365

      پست الکترونیکی Email : medu@ medu . ir

       نمابر : 82282172



    محمد پاک سرشت ::: سه شنبه 86/10/25::: ساعت 11:59 صبح
    نظرات دیگران: نظر

    پرسیدم ازهلال که قدت چرا خم است؟ مشاهده مستقیم صحن حضرت امام حسین

     گفتـا خمیدن قدم از بار ماتم است.


    گفتم به چرخ بهر چه پوشیده ای کبود؟  

    آهی کشید و گفت که ماه محرم است

    فرارسیدن ایام عزاداری سالار شهیدان، را تسلیت عرض‌می‌کنم.



    محمد پاک سرشت ::: دوشنبه 86/10/24::: ساعت 3:32 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    <      1   2      

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 15
    بازدید دیروز: 16
    کل بازدید :80616

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<
    آموزش و پرورش
    محمد پاک سرشت
    عاشق کار فرهنگی و آموزش و پرورش

    >> پیوندهای روزانه <<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    آموزش و پرورش

    >>لینک دوستان<<

    >>لوگوی دوستان<<

    >>موسیقی وبلاگ<<

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<